In Memoriam: Bas Weijers (14 augustus 1996 – 14 april 2015)

Met grote verslagenheid is plotseling en veel te vroeg van ons weggenomen, Bas Weijers: onze sympathieke en enthousiaste huis- en dispuutsgenoot, een jongen met uitermate veel potentie en bovenal een zeer goede en dierbare vriend van ons allen.

Nog geen negen maanden heb jij mogen genieten van het studentenleven in Enschede. Een veel te korte tijd, maar wel een periode waar je alles uit gehaald hebt, wat er uit te halen viel. Bovendien was dit een periode waarin jij veel hechte vrienden hebt mogen maken, waarmee jij al veel mooie ervaringen hebt gedeeld. Dit kon natuurlijk ook niet anders voor een topper als jij met zo een stralende en energieke persoonlijkheid. Wat jou typeerde was dat je vooraan stond als er iets gedaan moest worden of als iemand je hulp kon gebruiken. Samen zijn en samen doen stond bij jou hoog in het vaandel.

Je maakte je keuzes voor je studententijd, zoals je al je keuzes maakte: zeer overwogen. Na veel wikken en wegen begon je je studententijd bij Patatras, vormde je de jaarclub AES bij Audentis en koos je voor het College Cnødde. De tijd, waar je later op terug zou moeten kijken als de mooiste tijd van je leven, heeft voor jou zeker niet lang genoeg geduurd en zou nog veel mooie momenten gebracht hebben. Het heeft voor jou allemaal niet zo mogen zo zijn en het is voor ons niet weggelegd om dit nog langer met jou mee te mogen maken. Tot onze grote spijt hebben wij op dinsdag 14 april, veel te vroeg en onverwachts, afscheid van je moeten nemen.

De potentie die wij in jou zagen was groots, we kunnen allemaal beamen dat jij het als geen ander zou gaan maken in het leven. Je studie deed je met gemak, een hechte vriendengroep ontwikkelen was geen kunst en de vrouwen stonden voor je in de rij. Je had het goed voor elkaar en dat verdiende je.

Dit alles maakt het verlies niet makkelijker, maar maakt ons wel des te zekerder dat wij jou en je positieve uitstraling nooit zullen vergeten. Ons medeleven gaat uit naar alle familieleden, naasten en vrienden voor dit grote verlies.

Namens alle Patatrorianen en Cnøddianen: Bas, we gaan je ontzettend missen.

Categorieën: Nieuws