Eens in de zoveel tijd benoemt het College haar ereleden, personen die noemenswaardig veel voor het college betekend hebben of bijgedragen hebben aan de diverse activiteiten die het College omhelst. Zo ook de heer Ed Brinksma, sinds 2009 Rector Magnificus van de Universiteit Twente en fervent liefhebber van de ‘bierkar’, de introductie optocht op dag 1 van de Introductie week van Utwente, welke verzorgd wordt door het College. De heer Brinksma was tot 2014 altijd de bestuurder van deze optocht, welke middels een tractor met platte wagen van de campus naar de binnenstad leidde. Symbolisch leidt de Rector Magnificus zijn toekomstige eerstejaars over de Hengelosestraat. In de jaren die hierop volgen voegde de Rector zich bij de leden van het College om samen, met een biertje in de hand, te genieten van de honderden studenten in spé die achter de wagen aan liepen.

Nu er een eind komt aan de ambtsperiode van de heer Brinksma, is de tijd aangekomen hem een nieuwe titel toe te wijzen, namelijk “Protector et amicus academica iura Collegii”

Ed, namens het gehele College Cnødde, bedankt voor de ondersteuning bij de organisatie van de bierkar en vooral ook voor je fysieke aanwezigheid op deze mooie kar!

Rotzooi!

 

Foto: PiPper Evthimios Karaliolios heeft ons jongste erelid Ed Brinksma een trui en das aangeboden.

 

Categorieën: Uncategorized