25 NOV 2016 – Tijdens de jaarlijkse Dies-viering van de Universiteit Twente wordt traditiegetrouw het Gaudeamus Igitur ingezet op het moment dat de Rector Magnificus en andere hoogleraren de zaal betreden. In 2016 was dit een speciale editie van deze dies, daar het een lustrum editie betreft, de UT bestaat 55 jaar en viert haar 11e lustrum. Tevens was het tijdens deze gelegenheid dat Cnødde Ere-lid Ed Brinksma afstand deed van zijn Rector Magnificus positie en het stokje overdroeg aan Dhr. T. Palstra.

Het Edele College Cnødde is gevraagd om het Gaudeamus Igitur te zingen als introductie op deze gelegenheid. Onder toeziend oog van ruim 800 aanwezigen, en geheel gekleed in ‘White Tie’ dresscode, zongen 19 jongemannen dit eeuwenoude academische lied. Wij hopen dat dit een traditie in de maak is en we volgend jaar wederom het podium mogen betreden.

img_0413

Namens het College, Rotzooi!

Categorieën: Uncategorized